• Sofie Heide Lund fra årets Vestfjorden cup. Foto: Laagendalsposten.no

6. plass i Vestfjorden cup!

Skrevet av rinebp

Skrim Kongsberg endte til slutt på en 6. plass i årets Vestfjorden cup, med mye variert spill i helgens fire kamper.

Kongsberg-jentene startet med kamp mot Storhamar på fredag kveld. Jentene fikk en bra start mot Hamar-laget, de ledet 3-1 etter de første minuttene, men så var det Storhamar som førte an resten kampen! Det var mye feil og skuddbom fremover, og for store rom for motstanderne bakover. Storhamar kunne derfor gå til pause med en 14-6 ledelse. Det startet også bedre i andre omgang, men det tok ikke mange minuttene før de var tilbake med for mange tekniske feil, skuddbom og for dårlig defensivt arbeid.  Kampen endte til slutt 24-14! Så det ble en tung dag på jobb for Kongsberg-jentene!

Lørdag var det klart for to nye kamper! Den første var mot Tertnes, hvor det defensive var betraktelig bedret, men fremover på banen var det mye rusk. For dårlig uttelling fremover på banen og for mange tekniske feil, gjorde at Tertnes til slutt vant 22–15. 22 mål mot Tertnes er absolutt godkjent, men når man scorer 15 mål fremover, er det sjelden man vinner håndballkamper dessverre. Men dette er treningskamper! Man får kartlagt hva man må jobbe videre med frem mot seriestart, og allerede samme dag var det klart for nye muligheter på å bedre spillet mot nyopprykkede Molde. Dette ble en bedre opplevelse for Kongsberg-jentene. Det ble en 24-19 seier, etter å ha ledet 12-7 til pause. Med seier over Molde, skulle Skrim Kongsberg møte Nordstrand på søndag for å spille om 5. plassen.

Kampen mot Nordstrand så lovende ut lenge, de ledet 12–11 til pause, men tapte dessverre 23–27 for oslolaget. Trener Bent Dahl innrømmer at det fortsatt er en god del å jobbe med, men at også mange brikker begynner å falle på plass. Skrim Kongsberg har flere nye spillere i sentrale roller, så det vil ta tid å få samspillet til å sitte! Neste helg skal Kongsberg-jentene til Harstad for å spille NM-kamp! Forhåpentligvis kan jentene få en god opplevelse til helgen og bygge litt selvtillit før alvoret begynner borte mot Larvik søndag 6. september!

Vinnerne av Vestfjorden cup ble Oppsal, som slo Storhamar 21-19 etter en jevn kamp. Glassverket endte på 3. plass etter å ha slått Tertnes 33-17!

Les om Skrim Kongsberg i Vestfjorden cup på Laagendalsposten.no >>