Tett på spillerne - #11 Mona Bruskeland

Skrevet av NTH

Mona er ei skikkelig gladjente. Oppvokst I Kristiansand i en aktiv håndballfamilie, hvor far har vært elitespiller for KIF mens moren fikk med seg spill i 1 divisjon. Hennes far var også trener for både hennes storebror og storesøster, noe som resulterte i at Mona ble en god pausespiller….. «når de gikk til pause så stormet jeg alltid banen for å kaste og skyte med ballen …» Hun spilte både håndball og fotball, men det var håndball som var gøyest og hun utviklet seg i barndomsklubben AK28, før hun som 18 åring valgte å flytte til Trondheim, hvor spilte 4 sesonger i Utleira før da Skrim sikret seg 24 åringen før sist sesong. Hun sluttet egentlig med fotball som 17 åring, men siden Mona var den eneste keeperen, så ble hun hentet inn til å spille alle kampene.

Mona er ekstremt omsorgsfull i alt hun gjør og familien betyr enormt mye for henne. Det var derfor litt tøft å flytte langt fra familien da hun tok ture til Trondheim etter gymnaset. Nå bor både hun og broren i Oslo, og det er litt enklere når hun nå ser familien litt oftere. Lærerstudenten tok et ganske så bevist valg i forhold til utdannelse, og visste at det var lærer hun ville bli.  » Det gir meg veldig mye…jeg er veldig glad i å jobbe med mennesker, og spesielt barn. Jeg føler jeg har noe å gi til dem, og håper jeg kan hjelpe de fremover i livet, samtidig som de også gir meg mye energi og glede.» At Mona tenker på de rundt seg og de som betyr noe for henne besvarte hun ganske så fint da hun fikk spørsmålet om at hva hun ville gjort hvis hun vant 20 millioner…. Foruten å sikre seg en bil og en leilighet ville hun tatt med venner og familie på reise og shopping, men så ville hun også gitt en del tilbake de klubbene som hun har spilt for » for de klubbene trenger penger… det har jeg alltid tenkt på at jeg kunne hatt lyst til å gi hvis sjansen bøy seg….»

Hun er meget sosial, og i tillegg til venner og familie så er det en ting den litt klønete jenta ikke klarer seg uten….. Makrell i tomat…! Hennes favorittårstid er helt klart sommer, men nå nærmer det seg jul, og det er en tid som betyr mye for Mona.  «I jula er hele familien samlet, og alle har fri, så da har jeg masse tid til å være sammen med familien og vennene. Det er godt å komme hjem og møte de vennene som også bor andre steder, og som jeg ikke ser så ofte. Da har vi alltid et venninnejulebord, samt at vi i familien har mange koselige tradisjoner – selvfølgelig så spiser vi grøt på lille juleaften, men vi gjør det litt på vår egen lille måte..»

 

Hvorfor valgte du å satse i Skrim sist sesong

«Det var et spennende lag og et spennende miljø, de hadde liksom noe bra på gang, og det hadde jeg lyst til å være en del av.»

Hva synes du om Kongsberg?

«Det er jo en enorm entusiasme her, og sykt gøy med alle som er rundt laget. Det er veldig bra sted»

Hva tenker du om sesongen så langt?

«Det har gått veldig bra for oss så langt. Vi har virkelig stått på på trening og jobbet knallhardt, og det har gitt utslag i kampene. Synes vi har stått sammen som et lag også på trening og tatt store steg sammen. Jeg er egentlig ikke overrasket nå, for synes vi jobber riktig godt, men hadde du sagt at vi skulle starte Grundigligaen sånn da vi gikk seirende ut av 1 divisjon, tror jeg kanskje at jeg bare hadde trodd på det da»

 

Hva er dine personlige mål for sesongen?

«Det er å bidra på best og mest mulig måte. Jeg vil jo selvfølgelig spille så mye som mulig og være en positiv spiller for Skrim»

Har du noen håndballdrøm?

«Nei….egentlig ikke…tar det  litt som det kommer, og må liksom ta et år av gangen…men alle håndballspillere har vel en drøm om å komme på landslaget, men det er liksom ikke noe jeg tenker på og  har som et stort mål, men jeg hadde jo selvsagt ikke sagt nei, hvis det hadde blitt aktuelt»

Hva hadde du gjort hvis du ikke spilte håndball

«Da hadde jeg vært aktiv i noe student greier tror jeg, vært litt mere student kan man si…»

Vi skal nå møte et lag fra din hjemby, hvordan blir det?

«Det blir veldig spesielt. Jeg kjenner jo en del av de på og rundt laget, og har liksom et forhold til de, selv om jeg ikke har spilt i klubben selv, så jeg gleder meg veldig. Blir jo veldig gøy å skulle spille en eliteseriekamp mot et Kristiansandlag da,. Familien min kommer også og ser på, så da blir det ekstra stas.»

Hva er dine sterke sider?

«Det er nok kanskje forsvar, at jeg aldri gir meg og at jeg er en lagspiller»

Hva er dine svakheter da?

«Kan nok bli enda litt tøffere i angrep, og ta litt mere ansvar»

Hva er ditt drømmereisemål?

«Åhhh, har kanskje ikke noe sånt drømmereisemål, men jeg elsker å reise, og da til nye steder. Det måtte vært et varmt sted, og litt langt unna… kanskje Hawaii eller noe… :-)»

Hvis du var et dyr, hva ville du så vært, og hvorfor

«Ja det har jeg tenkt på…, og da tror jeg at jeg ville vært en hund, for de blir så godt tatt vare på… he he Mennesker blir alltid glade når de ser og møter hunder, og det er jo menneskets beste venn, så da hadde jeg jo fått litt omsorg også :-)»

Lykke til mot Vipers Mona:  – Livet er en konkurranse