Tett på trenerne - Bent Dahl

Skrevet av NTH

Skrims hovedtrener kommer fra Drammen og har håndballerfaring i bøtter og spann, både som trener og spiller. Han spilte i sin tid elitehåndball i Drammen, eller Reistad som det da het, og har gått i lære hos store trenernavn som Kent Harry Andersson og Gunnar Gunnarson. Han overtok også Drammen HK etter sistnevnte, før han fikk treneransvaret sammen med Karl-Erik Bøhn i 1998. 44 åringen fra Drammen har store trenerambisjoner, og drømmen er på et tidspunkt å kunne være hovedtrener for et spennende landslag i utvikling. Så langt har Bent vært trener for bl.a. Drammen og Oppsal sine herrer, samt Fjellhammer og nå Skrim sine damer på elitenivå. I tillegg har han 15 år som landslagstrener for diverse yngre landslag og beachlandslag. Han har utdannet seg til EHF master Coach, som tilsvarer trenernivå nr 5 i Norge, og har også hatt engasjement i både det russiske og georgiske håndballforbundet.

Når ikke Bent er i hallen og trener Skrimjentene så tilbringer han gjerne tid sammen med sine to sønner, samboer Gro og hennes to barn. – og når man er en sånn stor og tøff mann som Bent Dahl, så er det opplagte valget selvfølgelig en chihuahua, når familien skal velge seg hund.

Til daglig så jobber Bent på Drammen Videregående skole. Han er utdannet adjunkt med opprykk og har her hovedansvaret for håndballinja

 

Hvorfor valgte du å komme tilbake og trene Skrim?

«Gode opplevelser fra sist gang, var egentlig nok til at det var lett å si ja når denne muligheten dukket opp»

Hva synes du om gruppa og starten av sesongen så langt?

«Jeg er veldig godt tilfreds med gruppa. Jeg synes de legger ned ufattelig mye god jobbing tatt i betraktning de forutsetningene som mange har, med full jobb, skole, pendling og liknende. Så ingenting å klage på i forhold til det – håper virkelig jentene og vi får igjen for den gode jobben som blir lagt ned»

Hva tror du er årsaken til det gode tilskuerantallet som Skrim har hatt på kampene sine så langt?

«Det er nok litt blandet… litt nysgjerrighet, men også det at jentene har bydd på seg selv og vi har kanskje i andres øyne levert bedre enn forventet. For vår egen del, så har det vel ikke vært like overraskende, for vi jobber jo hardt for dette hele tiden. Samtidig så har vi ambisjoner om å begeistre på hjemmebane, og det håper jeg og tror at vi klarer, hvert fall til tider, og det er nok med til å skape enda mere interesse for jentene»

Hvordan er herrehåndball vs. damehåndball?

«Det spørsmålet der får jeg alltid… men det er i grunnen ikke noe forskjell på treningshverdagen, jeg endrer meg jo ikke om jeg trener Skrim damer eller DHK herrer. Inne på gulvet er det nesten det samme, men forskjellen ligger nok mere i forhold til kjønnsroller og hvordan vi prater og kommuniserer sammen»

Hva er dine styrker som trener?

«Jeg er alltid godt forberedt, relativt sterk i øvelsesutvalg, og mener nok selv at jeg er flink til å se detaljer»

Hva er da dine svake sider?

«Mann kan alltid ha et forbedringspotensial på å lytte og komme enda tettere inn på utøverne.  Så jeg kan nok ha litt mere å hente på den én til én rollen»

Du har jobbet med det russiske og georgiske landslaget, hva har du gjort der?

«Georgia var i utgangspunktet et utviklingsprosjekt, hvor jeg har hjulpet de med å forberede seg til ungdoms OL i 2015, så håper de lykkes i Tbilisi med gjennomføringen sin der. På det russiske landslaget så er det mest analyse, taktikk og forberedelser til spillermøter og kamper, hvor jeg må skaffe all informasjon på motstander. En spennende jobb, men vi får se hva hvordan avtalen blir videre, det har vi ikke avgjort helt enda»

Hva gjør deg glad?

«Sånn umiddelbart, så er det jo at familien min har det bra, men det gjør meg også glad når jeg ser at Skrimjentene gjør gode treninger, har det bra og det er mye god energi i gruppa. Når det sportslige gjør meg glad, da får jeg også mye energi med meg hjem i bagasjen»

Hva gjør deg sur og lei?

«Jo……. det er når jeg møter folk som jeg er litt avhengig av, også gjør de bare jobben som, jeg forventer, litt sånn halvveis, litt sånn venstrehåndsjobbing, -det irriterer meg noe skinnsykt.  Jeg bikker litt noen ganger når jeg ikke føler ting går den rette veien…. Jeg er jo vekt, så jeg liker jo ikke overraskelser, jeg liker jo å være godt forberedt ;-)»

Hva er din personlige målsetning for sesongen med laget?

«Mitt personlige mål er jo å få utviklet gruppa såpass at vi er i Grundigligaen også i 2015/2016, og da igjen skape noe av interessen som det var her når basketen var i vinden. Vi ønsker også å skape noe med Skrimdamene som gjør at det er kjempegøy å gå på kamp. Kortsiktig mål nå blir å klare å fylle hallen igjen den 22 november, når våg Vipers kommer på besøk. Det hadde vært utrolig morsomt»

Hva er drømmedestinasjonen din?

«Hvis det ikke skulle være leiligheten som jeg har kjøpt i Tyrkia, så har jeg alltid hatt et sånt eksotisk drømm om å reise til Maldivene, og nyte litt luksus, men det er litt fjernt og langt fremme i øyeblikket. Så nåtidens drøm er vel bare å reise til leiligheten i Tyrkia, – sitte der å nyte en god kopp kaffe, et godt glass rødvin og slappe av»

Er du en livsnyter?

«Både ja og nei…. Jeg elsker egentlig å sitte og betrakte folk, -sitte ute på en god restaurant og oppleve mennesker, men jeg får dessverre ikke tid til å nyte livet på den måten så mye»

Hvis du vant 20 millioner, hva ville du gjøre da?

«Litt kjedelig…., men da hadde jeg jo selvfølgelig betalt litt på det jeg skylder av penger, også lagt en grunnmur for resten av familien min rett og slett. Tror ikke jeg hadde endret på så mye, men man hadde jo klart seg en stund på 20 millioner da»

Hvis du var et dyr, hva ville du da vært og hvorfor?

«oi da…ha ha….nei hva hadde jeg vært da…..liker jo godt den der chihuahua vi har hjemme, så tenker jeg jo at det å være hund, det må være fantastisk….tenk deg å krype opp i sofaen, og legge seg, og bare slappe av og tenke på litt varme og det å få mat…det må være fantastisk J»

 

Lykke til mot Storhamar Bent!