Tett på spillerne #1881 Trine Haugstad

Skrevet av NTH

Skrims 1881 spiller har tatt Grundigligaen med storm i år, og etter 7 spilte serierunder er Trine Haugstad så langt ligaens toppscorer med 57 mål. 25 åringen fra Lillehammer var mer eller mindre programforpliktet til å begynne med håndball, for med en mor og en tante som begge hadde spilt håndball på elitenivå, var det nå Trines tur til å føre «familietradisjonen» videre. Som liten jente var det både ski, fotball og håndball som var aktivitetene, og hun var også et stort fotballtalent, men det var håndballen som trakk og som hun ønsket å satse på, noe både Skrim og Trine selv glade for nå.

Jenta er perfeksjonistisk, sta, målbevisst og har et sterkt vinnerinstinkt. Egenskaper som har vært viktig for at hun er der hun er i dag. For med 11 operasjoner bak seg, så har ikke Trine hatt den enkleste veien for å nå sine mål, og for å komme dit hun er i dag. Tøffe gjenopptreninger har krevd sitt både fysisk og psykisk.

Trine er ei gladjente og en omsorgsperson, og både familie og gode venner betyr mye for henne. Hun har valgt å utdanne seg til sykepleier, og har fått jobb på Kongsberg sykehus. «Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med mennesker, det synes jeg er veldig givende, så valget stod litt mellom sykepleier eller politi, men da jeg flyttet til Gjøvik ble det veldig naturlig å ta sykepleierutdanningen der. Jeg trives veldig bra på Kongsberg sykehus, og skulle gjerne hatt noe fast der, men samtidig så slipper jeg da turnusen, og det gjør det litt lettere å kombinere med håndballen»

 

Hvorfor valgte du sist år å komme til Skrim?

«Skrim kontaktet meg, og etter 4 år i Gjøvik så var jeg lysten på noe nytt. Var klar for å flytte på meg, og komme litt nærmere Oslo. Det var en spennende satsing i Skrim, som jeg syntes det kunne være gøy å være med på og bidra til»

Hva synes du om Kongsberg og Skrim så langt?

«Jeg synes det er en veldig spennende by, og det er gøy å høre at de gode resultatene vi har gjort har ført til at vi er en litten snakkis i bymiljøet. Det at den langsiktige satsningen har gitt uttelling, er jo utrolig gøy. Vi er fokuserte og nøye i det som blir gjort på trening, og det resulterer jo ofte i noe som blir bra til sist»

Det virker som du spiller med en større ro i år enn sist år?

«Ja jeg gjør kanskje det…tenker kanskje ikke så mye over det selv. Føler jeg har potensialet til å bidra i eliteserien og jeg har jobbed steinhardt for dette her, men det er nesten helt surealistisk at jeg sitter her som toppscorer i øyeblikket. Samtidig når man har gode medspillere rundt seg så presterer man også godt selv og motsatt. Har vel også blitt enda bedre kjent med mine medspillere, og stoler enda mere på de i år, så da blir jeg kanskje ikke så stresset i enkelte situasjoner som jeg kanskje ble sist år»

Hva tenker du om resten av sesongen? Det har vært en bra start så lang..

«Vi ligger vel på 5 plass…., og fortsetter vi sånn som vi har gjort nå, så tror jeg at vi skal klare målet om sluttspillplass, og skal nok bite godt fra oss»

Hva er dine styrker på håndballbanen?

«Jeg har et godt underarmskudd når jeg kommer i riktig posisjon og riktig timing, samt at jeg har litt tempo i kroppen og blikket innimellom, men det kan jeg utvikle enda mere»

Hva er dine svakheter?

«Forsvarsspillet…, kan alltid bli bedre der. Være litt tøffere og ikke så defensiv. Jjeg tror liksom jeg er så liten og da er det lett å være litt på defensiven. Jeg vet jeg kan, men det er det å stole på egne ferdigheter. Kan nok også bli flinkere til ikke å ta de tidlige avslutningene, samt øke finte repertoaret»

Hva er dine personlige mål for sesongen?

Må jo være å opprettholde det nivået jeg har så langt, og utvikle det,  også har jeg jo et lite mål og en drøm om å komme med på en rekruttsamling i løpet av sesongen

Hva gjør deg glad?

Være med venner og finne på ting. Liker utfordringer, og gjøre uforutsette ting. Familien min betyr mye for meg, så når jeg får besøk av mamma, pappa og broren min, så blir jeg veldig glad. –også selvfølgelig shoppe og bruke penger, er veldig glad når jeg jeg får meg noe nytt i skapet… ;-)»

Hva gjør deg trist?

«hmmm… når jeg ikke presterer sånn som jeg forventer..- når jeg må stå opp tidlig…., da kan jeg fort bli litt sur og gretten, – også hvis jeg ikke har bil….er veldig glad i å kjøre bil.. he he 😛 .»

Hvis du ikke spilte håndball, hva tror du at du hadde gjort da?

«Da hadde jeg nok reist litt mere. Jeg er glad i å reise, kunne veldig gjerne tenkt meg å reise til Maldivene, Thailand, Mexico,-også måtte jeg jo reist på shopping til New York. Jeg hadde jo jobbet litt mere selvfølgelig, også kunne jeg gjerne tenkt meg og jobbet som sykepleier i et annet land, gjerne et U-land eller østblokkland. Ellers så hadde jeg nok funnet på mere ting med- og hatt mere tid til vennene mine. Vi er liksom litt spredt rundt om kring, så har ikke så mye tid til dem nå dessverre»

Hvis du vant 20 millioner, hva ville du gjort og hvorfor?

«Da hadde jeg kjøpt meg leilighet, også selvfølgelig gitt en del tilbake til familien min. De har brukt endel penger på meg opp gjennom årene, så de fortjener å få litt tilbake. Hadde selvfølgelig reist litt, og selvfølgelig tatt en skikkelig storshopping 🙂 -også hater jeg å ha lån og skylde penger, så hadde nedbetalt lånene mine.  Til sist så hadde jeg nok gitt litt til kreftforeningen eller et veldedig formål»

Hvis du var et dyr hva ville du vært da?

Neeei….fader jeg er jo ingen dyreelsker, så aner ikke…. Kanskje et dovendyr, jeg er jo glad i å sove…. 😛

Lykke til mot Larvik Trine:- «Smil til verden og verden vil smile til deg :)»