Tett på Spillerne #10 Ingvild K. Bakkerud

Skrevet av NTH

«Minibakkerud» er en av de mest sentrale spillerne på Skrims eliteserielag. Ungjenta med den hardtskytende høyrearmen, men som faktisk er venstrehendt når hun skriver, har valgt å ta et friår for å få et pusterom, og kunne satse for fullt på håndballen denne sesongen. «Jeg var litt drittlei skolen, og med mange år uten ferie grunnet samlinger og mesterskap, så følte jeg at jeg hadde bruk for et lite pusterom for og få tilbake motivasjonen igjen. Jeg var rett og slett veldig sliten. Nå får jeg trent enda bedre, har mere overskudd og bruker tiden til å ta noen småoppdrag for familien, men jeg må innrømme…..det blir litt kikking på tv-serier også.»

Mens 19 åringen tar et friår for å fokusere på håndballen, har hennes tidligere klassevenninner valgt å ta fatt på andre utfordringer. Her er det studier i NY, Oslo og forsvaret som gjelder. «Jeg har heldigvis mange venner på laget, samt at noen har også blitt igjen her på Kongsberg, så overgangen har ikke vært så stor. Jeg savner de selvfølgelig, men vi ses heldigvis innimellom.»

Ingvild er klovnen på laget, men jenta er også veldig målbevisst og sta, og er det noen som forteller henne at hun skal gjøre noe som hun absolutt ikke har lyst til, så velger hun gjerne å gjøre det totalt motsatte. Når hun i nærmeste fremtid skal begynne å tenke på utdannelse, så er det politiyrket som i øyeblikket frister.» Jeg tror jeg vil ha problemer med å sitte på et kontor fra 8-16. Jeg har mer lyst til å jobbe med folk, og kanskje en jobb hvor man kan gjøre litt sprell og være litt gæren»

Tross sin unge alder så er det mye forventninger til Ingvild. «Jeg er jo fortsatt bare 19 år da, og fortsatt i tenårene, og det er flere på laget som kanskje tror jeg er litt eldre en det jeg er. Karoline sa bland annet da jeg fylte 19, – Herregud, tenk du blir 21- hvor jeg så måtte si…Karo, jeg blir bare 19, men jeg vet ikke om du har fått det med deg…. 😉 Jeg føler meg kanskje eldre enn det jeg er når jeg er på håndballbanen, og kravene jeg setter til meg selv er kanskje høyere enn det andre 19 åringer setter til seg selv og får, men jeg føler at skal man bli så god som han har lyst til så må man sette høye krav, og da trenger man også at trenere og lagspillere også setter høye krav til deg. Jeg har fortsatt landslagsambisjoner og drømmen er jo å være fast innventar på landslaget, men det krever mye hardt arbeid for å nå dit»

Hvordan er det å spille med storesøster igjen?

Det er gøy det. Gøy å kunne gjøre det man elsker sammen med familien sin.

Hvem er ditt idol?

Hmmmm….det tror jeg må være Elin Kåsa. Elin er tidenes person. Hjelper med humør, mentalt og stemning – Best på alt.- Uten Elin så tror jeg ikke at jeg hadde klart å prestere på samme måte. Godt å ha henne tett på, det gir trygghet.

Hva tenker du om den starten dere har hatt så langt?

Det har vært veldig moro. Har fått vist de som tror vi kommer til å rykke rett ned at vi faktisk kan spille håndball vi også, så det kan bli spennende resten av sesongen

Hva er dine forventninger til denne sesongen?

Jeg forventer jo å forbedre meg selv da, selvfølgelig. Både på skudd, forsvar og egentlig alt, og nå som vi har Bent som trener, så tror jeg det er store muligheter for det

Hva gjør deg glad?

Være med venner, og selvfølgelig spille håndball, også blir jeg glad når jeg ser at andre er glade

Hva gjør deg trist?

Når ting ikke går som det skal, og hvis andre er triste. Jeg er en kreps, så mamma har fortalt meg at da er man en veldig følelsesladd person. Så når jeg ser på film og sånn så begynner jeg å gråte veldig fort, selv om det ikke nødvendigvis er trist, men jeg gråter av nesten alt som er litt følelsesladd.

Hvis du var et dyr, hva ville du da vært og hvorfor?

Må vel bli en kenguru da…. Fordi det er et morsomt dyr. De hopper og spretter og tjo og hei, og det er jo litt det vi driver med på banen her også

Hva tenker du om publikumsentusiasmen som har vært så lang i sesongen?

Det er veldig moro. Det er kjempe gøy at så mange bryr seg om det vi driver med, og synes at det er morsomt. Det er ganske stor forskjell å spille forrand 2-300 og 1200 som vi hadde mot Glassverket, så det er helt sinnsykt moro. Merker ikke så mye til det akkurat når vi spiller, for da går jeg litt inn i min egen boble, men når du ser etter kamp at der har vært helt stinn brakke her, da er det helt sinnsykt gøy at vi har kunnet underholde så mange mennesker

Hva er dine styrker på håndballbanen?

Det er jo skuddet, finter, kanskje spesielt overslaget, også føler jeg at forsvaret begynner å komme nå

Hva er dine svakheter da?

Sliter nok litt med avstand…det har jeg snakket mye med Petter om, og når avstanden er riktig, så går nesten alt på skinner, men når den er helt  feil så butter nesten alt.

Hva er den største opplevelsen du har hatt på håndballbanen?

Helt klart opprykket til eliteserien. Det var helt skinnsykt gøy. Det å ha vært en så stor del av det, og viktig brikke gjennom hele sesongen var helt skinnsykt moro. Det og omsider endelig få være med på det selv, for så jo hvor gøy det var når Skrim rykket opp i 1 divisjon, så nå å få oppleve det selv var en opplevelse.

Hvis ikke du spilte håndball, hva ville du da ha gjort?

Da hadde jeg nok vært i forsvaret. Da får du jo brukt kroppen mye og lært mye nytt, så hadde nok valgt å gå den veien da.

Hva ville du gjort hvis du hadde vunnet 20 millioner?

Hadde jeg nok kjøpt meg bil, leilighet og flyttet hjemmefra, også hadde jeg nok delt en krone eller to med familien 😉

 

Lykke til mot Halden Ingvild – Det er bedre å stikke nesa i andre sine saker enn å putte andre sine saker i nesa