Tett på Spillerne #7 Hege Løken

Skrevet av NTH

Skrims nye høyrekant Hege Løken er ei blid, positiv og kreativ jente fra Stranda. 21 åringen fra Sunnmøre er ei bygdejente som er glad i naturen, og vokste opp i en familie hvor mor var håndballtrener for Hege, mens far var fotballtrener for lillebroren. Hun begynte med håndball som 7 åring, og har spilt for moderklubben Stranda før ferden gikk videre til sammarbeidsklubben Elnesvågen. Talentet og ikke minst pågangsmotet var der, så da Hege var 17 valgte hun å flytte nordover og begynte å spille for Levanger.

Det var i Levanger hun møtte Lene Burmo. Jentene ble gode venninner gjennom håndballen og siste året på gymnaset, og Lene og hennes familie ble nesten som en reservefamilie for Hege. Jentene  valgte derfor også å flytte inn i samme leilighet i Kongsberg «Det er veldig trygt og godt og bo sammen med Lene. Hun er som en reservesøster for meg, og vi kjenner hverandre så godt at vi ikke trenger å gå på tærne for hverandre»

Foruten om et håndballtalent har Hege også et stort musikktalent. Hun er en dyktig sanger, og opptrer ikke sjeldent både i brylluper, 17. Mai tilstelninger, julebord og ellers andre festligheter. «Det er veldig gøy å opptre, men det blir ikke så mye nå lengre dessverre. Nå blir det mest synging i dusjen…. Det er en liten hobby, og jeg drømmer ikke om å være med i Idol eller noe, men det hadde vært gøy å utforsket det ut mere seriøst på et senere tidspunkt»

Hege er glad i film og ser ofte filmer om og om igjen. Det er kanskje derfor hun drømmer så mye, og da ikke sjeldent at hun er Harry Potter. Når hun ikke spiller håndball eller koser seg i sofaen med Disneyfilm og popcorn tar hun turen til Drammen, hvor hun går 2 året på lærerhøgskolen.

 

Hvordan synes du det er å komme til Kongsberg?

«Det er veldig bra. Størrelsesmessig så er det ikke så stor forskjell fra Levanger, også har jentene på laget tatt veldig godt i mot oss»

 

Hvorfor valgte du å flytte på deg?

«Etter 4 år i Levanger så ble jeg litt for komfortabel der, og når vi rykket ned ønsket jeg noen nye utfordringer»

 

Hva tenker du om sesongen for din egen del?

«Jeg håper jeg kan komme litt ut av komfortsonen, og utvikle meg enda mere. Det føler jeg at jeg har mulighet til å gjøre her. Jeg hadde litt problemer med kneet i starten av sesongen, men føler ting er på gli nå»

 

Det har jo vært en bra start på sesongen, hva tenker du om resten?

«Tror vi kan fortsette å overraske, vi har liksom ingenting å tape, og er i utfordrerposisjon i hver eneste kamp»

Hva tenke du om søndagens kamp mot Glassverket?

«Det blir tøft – og vi må løpe mye, men det er absolutt ikke umulig. Vi må bare takle og fighte skikkelig.

 

Hvem er ditt idol?

Egentlig aldri hatt noen store idoler eller forbilder. Jeg blir egentlig inspirert av veldig mange, men jeg ser veldig opp til lillebroren min. Synes nesten han er en bedre utgave av meg, også er han en god treningspartner. Jeg savner han veldig når vi bor så langt fra hverandre»

 

Hva gjør deg glad?

«Store smil, og varme pledd. Derfor har vi så mange pledd rundt i leiligheten.. ;-)»

Hva gjør deg trist?

Jeg er ganske lettpåvirkelig av alt, enten det er en nyhetssak, sangtekst eller ser noen andre som er triste. Så derfor prøver Lene å være så lite trist som mulig, så blir ikke jeg trist heller… he he he»

 

Hva tenker du om Skrim som klubb?

«Jeg viste egentlig ikke så mye om den før jeg kom hit, men det er veldig mye samhold her, nesten som en stor familie. Jeg er veldig positivt overrasket selv om det er en del som ikke er helt på plass enda, men alle står på får å prøve å få det til»

 

Hva er dine styrker på håndballbanen?

«Jeg er løpsterk og tar sjansen nå den er der»

 

Hva er dine svakheter?

«Veldig selvkritisk, fokuserer lettere på det negative en det som jeg gjør bra, også kan jeg av og til bli litt for ivrig»

 

Hva er dine største opplevelser på håndballbanen?

«Det er egentlig mange småting. Jeg har dessverre ikke fått med meg noe opprykk eller liknende, men det er veldig stort og gøy å vinne kamper som ingen forventer at vi vinner, sånn som for eksempel mot Byåsen.

 

Hvis du ikke spilte håndball, hva gjorde du da?

«Da ville jeg nok sunget og brukt mere tid på musikk, også kanskje noe friidrett. Jeg hadde veldig lyst til å danse ballett da jeg var liten, men det var ikke noe tilbud til det på bygda, så da ble det mest teppedans. Ellers så er jeg også veldig glad i å tegne, så kanskje jeg hadde gjort det noe mere»

 

Hvis du vant 20 millioner, hva ville du gjort?

«Ville nok satt litt på BSU, kjæresten min sier jeg må spare litt… 😉 Ellers så ville jeg reist litt og gitt litt til min lillebror, så han kunne kommet å besøkt meg noe mere.»

 

Hvis du var et dyr, hva ville du vært og hvorfor?

«Jeg er veldig glad i dyr, så nesten alle dyr kunne jeg vært….foruten kanskje bananflue. De er så irriterende. Da jeg var liten var jeg veldig fasinert av Geparder, for de er det raskeste dyret i verden»

 

Lykke til mot Glassverket Hege : – Livet starter ved enden av komfortsonen

 

Her kan du høre  Hege covrer Gravity by Sara Bareilles