Tett på Spillerne

#4 Victoria Koriri

Skrevet av NTH

Mange kan fort få en oppfattelse av at Victoria er en ganske beskjeden og rolig person, men hun er langt fra det…Hun en ganske privat person som har bruk for å dyrke litt alenetid.….  men foruten en ganske så atypisk døgnrytme, hvor ikke sjelden jenta først faller i søvn tidlig på morgenkvisten, så er hun en utrolig sosial person som både er kjapp i replikken, livlig og en real tøysekopp. 22 åringen er en perfeksjonist i alt hun foretar seg, og studerer i øyeblikket markedsføring og salgsledelse på Norges markedshøgskolen.

Victoria er oppvokst på Hauketo på søndre Nordstrand. Hun startet å spille fotball, men så var jo det uteidrett, også var det egentlig bare gutter som spilte, så da ble det håndball isteden. Hun skiftet til Oppsal da hun startet på idrettslinja på Treider, for det var der alle de andre venninnene spilte. Det var da egentlig bare tilfeldigheter at det ble Treider, idrettslinje og håndball på Victoria. Planen var egentlig at hun skulle begynne på musikk, dans og dramalinja, men en mandag så våknet Victoria opp og tenkte… «hmmm jeg skal begynne på skole på onsdag jeg…..» også bestemte hun seg for å starte på idrettslinja isteden, for den hadde hun også søkt på. Kanskje vi kan si at jenta er en smule impulsiv også…. Selv om hun valgte fra studier av dans og musikk, så betyr ikke dette at det ikke fyller i livet hennes fortsatt. Hun elsker å danse Hipp/hopp og moderne dans, og synger gjerne både soul til Beyoncé og Adele.

Victoria er en attpåklatt i en stor familie. Hun har en storesøster samt 2 eldre halvsøstre og en eldre halvbror. Selv om hun selv skøyer med at hun er naturlig blond, så har hun Kenyanske aner, da begge hennes foreldre kommer fra Kenya. Dessverre har hun ikke hatt mulighet til å reise på besøk til Kenya de siste årene, men hennes far er der nede i øyeblikket hvor han blant annet har engasjert seg i bygging av en skole Nairobi. I julen sist år skulle Victoria egentlig vært med til foreldrenes hjemland, men håndballen satte en liten stopper for en eksotisk reise, og dermed måtte julen feires sammen med storesøster i Oslo. En jul som i familien Korir følger engelske tradisjoner, og feires med pakker 1. juledag morgen. «mamma sine søstre bor i London, så derfor har vi dratt med oss den engelske tradisjonen hit»

 

Hvem er ditt idol?

«Jeg har vel ikke akkurat noen spesielle idoler, men jeg har veldig stor respekt for min mor. Hun har klart det og både være mor og venninne. Hun har egentlig alltid vært veldig streng med meg, men nå som jeg har blitt eldre, så ser hvor jeg har noen av mine tullete egenskaper fra»

Hva er forventinger til klubben i år?

«Det blir tøft, men jeg tror vi har mere å by på enn det folk tror. Vi er bedre forberedt enn forventet, og jeg tror at vi skal klare å sette Kongsberg litt på kartet i år. Vi vil nok være underdogs, men kommer til å ta en kamp av gangen, og da tror jeg at vi kommer til å overraske litt»

Hva er forventingene til deg selv?

«Ta noen steg opp fra sist sesong og utvikle meg. Slippe skuldrene litt ned, og by litt mere på meg selv»

Hva gjør deg glad?

«Når det er en avslappet og morsom stemning med de som jeg har close, da har jeg det bra»

Hva gjør deg trist?

Jeg blir skuffet når ikke ting går som planlagt, og når jeg ikke får til de tingene som jeg har satt meg som mål»

Hvis du var et dyr, hvilket ville du vært og hvorfor?

«En svar panter… Det er et sånt dyr som ikke så mange kjenner til, men det er et veldig intelligent dyr som holder seg litt i bakgrunnen. Også liker det også å slappe av….. :-)»

Hvis du vant 20 millioner, hva ville du gjort?

«Det første jeg ville gjort var å ringe mamma og spørre hva hun ville ha, også vill jeg reist til Frankrike og Brasil – oppleve noen andre kulturer. Jeg har en veldig fasinasjon for Frankrike»

Hva synes du om Kongsberg og Skrim?

Synes Kongsberg har mye mere å by på enn det jeg hadde trodd, og jeg synes det er så mye entusiasme både i klubben og byen, og det er gøy»

Hva er din styrke på banen?

«Jeg er nok en lagspiller, og holder meg mye til de avtaler og det jeg får beskjed på. Lojal til det spillet vi gjør»

Hva er dine svakheter?

«Veldig selvkritisk, og blir nesten aldri fornøyd. Da blir det fort mye styr oppe i hodet..»

Hva tenker du om pendlingen i år?

«Det er tungt i perioder, og det krever mye planlegging, men det går mye bedre når vi er litt flere»

Hva er din beste opplevelse på håndballbanen?

«Det må være de to opprykkene tror jeg, selv om de var ganske så forskjellige da. Det første opprykket med Oppsal var veldig gøy, men jeg var veldig ung. Det andre med Skrim var litt anderledes, da skjønte man at det også betydde så mye for så mange andre. Det var stort»

Hvis du ikke spilte håndball, hvilken idrett ville du dra drevet med?

«Da tror jeg det måtte blitt friidrett, og da ikke sånn Kenya friidrett. Jeg er ingen milsluker, så tror nok det hadde vært en av de mere eksplosive øvelsene»

Lykke til mot Byåsen Victoria; – Live for today, dream of tomorrow, learn from yesterday