Nytt reisebrev - liten hilsen fra jentene i Spania

Skrevet av NTH

Etter noen gode treningsdager var det endelig tid for turneringsstart, bestående av tre spanske lag, et nederlandsk lag, i tillegg til oss. I første matchen møtte vi spanske Elche som endte på 5.plass i den spanske toppligaen forrige sesong. Vi var forberedt på utgrupert forsvar og kjappe- fintesterke spillere, men det holdt desverre ikke helt inn. Egne prestasjoner var noe varierende, dommerne helt håpløse, og det endte med tomålstap, 23-21. Resten av dagen ble brukt til ”photosession” ved kaia i Alicante og andre forlystelser, som shopping og sightseeing. Godt vi har to kollier hver hjem også.

Fredagen startet med en lett håndballøkt, blanding etter behov med mål om å få kroppene i gang. Etter trening var det tid for avslapping, og deretter klargjørelse før kamp. På ettermiddagen møtte vi det spanske laget Helvetia Alcobendas som forrige sesong endte på 3.plass i spansk toppliga. Kampen var et hakk bedre enn den dagen før,  og forsvarsmuren var meget solid. Tross tap, 24-23, spilte jentene alt i alt en kamp av høy kvalitet. Man kan tross alt merke seg totale 14 minutter med en spiller mindre, da terskelen for 2 minutter ligger svært lavt her i Spania, og varierer fra forsvar til forsvar.

Dagen endte med Sushi- og Wok buffet, etter anbefaling av Holm, og vi skrimjentene anbefaler videre dette på det sterkeste! Fornøyde og mette jenter etter litt sosial tid sammen og god stemning.

Så var helgen og lørdagen her, turneringens nest siste dag. Med et kreativt trenerteam trenger man ingen styrkerom for å få en god fysisk økt og oppladning til kamp. Fotball, basis og fotarbeid gjorde susen. Da vi møtte nederlandske United Breda løp vi rett og slett over dem, og vant dermed solide 34-10 (15-7 til pause). Det ble en konsentrasjonsprøve da tempoet var lavere enn hva vi er vant til og rytmen ute av takt,  men man må få lov til å si at vi bestod med glans, A+. Vi klarte å holde fokus og holde oss til avtalen: vi spilte for MONA.

M-otivasjon

O-ranisering

N-øyaktighet

A-gressivitet.